בית / ייעוץ עיסקי

ייעוץ עיסקי

Meamentsh_Sliders_24_04_14

מתי בעל העסק יודע שהוא זקוק לייעוץ עיסקי?

שאלה קשה, שבעלי עסקים רבים מתלבטים בה.

תיכף אתן לכם את המבחנים שלי לזיהוי ואיתור מדוייק של נקודת הצורך מתי כדאי לפנות לייעוץ עיסקי. אולם לפני כן אתעקב על השאלה ההפוכה: מתי כבר ממש לא כדאי לפנות לייעוץ עיסקי?

לא כדאי לפנות לייעוץ עיסקי, כשהעסק קרס, הרוח יצאה מהמפרשים, יש יאוש גדול ותחושת כישלון עזה. לא שאין מה לעשות! בכל מצב חיים יש תקווה ויש דרך להתגבר ולצאת ממשברים. כל משבר! כפי שפיתגם חז"ל היפה המחיש זאת "אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם – אל יתייאש מן הרחמים". אלא שהייעוץ העיסקי כבר לא רלוונטי, צריך לפנות לכלים אחרים ולגייס משאבים שונים על מנת להוציא את העסק ממצב של על גבול החידלון.

כשיש פנ'צר באוטו – אפשר להשתמש בג'ק, להגביה את האוטו ולחלץ אותו עם גלגל רזרבי וקצת עזרה. אולם כשהרכב שוקע בבוץ טובעני, כדאי לחפש טרקטור גדול עם כבל לחילוץ!

מתי אם כן כדאי לפנות לייעוץ עיסקי?

הנה המבחנים שאני מציע לך בעל העסק המתלבט:

  1. יש לך תחושה שחסר לך ידע – כבעל מקצוע, מומחה, אתה הרבה פעמים שולט היטב בתחום המקצועי, אבל לא הכרחי שרכשת בנוסף לכך ידע וכלים בתחומים העיסקי, שיווקי, מכירות, ניהול כספים, אסטרטגיה ועוד, תחומים שהם קירטיים לפיתוח וניהול עסקי. במצבים בהם יש לך תחושה שחסר ידע כדאי מאוד לפנות לייעוץ עיסקי, טרם שהקשיים והבעיות הופכים למשבר גדול ומסובך.
  2. יש לך עדיין אמון בתהליך למידה, ייעוץ וליווי – בעלי עסקים ששקועים עד צוואר בבעיותיהם, או שניכוו בעבר מתהליכי ייעוץ לא מצולחים, מאבדים אט אט את האימון ביועצים באשר הם. אם הגעת למצב של חוסר אימון בעזרה מבחוץ, הייעוץ כבר לא יעזור! אך אם יש לך אימון בתהליך למידה, צמיחה והתקדמות בעזרת אדם חיצוני, הייעוץ יכול לעשות לך את ההבדל בין שקיעה והעלמות לבין צמיחה ושיגשוג מחודשים.
  3. יש לך תחושה ברורה שהחלום שלך יתגשם אתה רק צריך למצוא את הדרך הנכונה – אם יש לך רוח אופטימית, תחושה של שליחות וייעוד בתחום העיסקי והמקצועי שלך וברור לך שזה רק עניין של מציאת הדרך, הרי אתה בדיוק במצב האידאלי לתחילת ייעוץ. הייעוץ יעזר לך להתמקד באיתור וזיוהי הדרך הנכונה עבורך.
  4. כשאתה מוצא את עצמך מקשיב בעניין לבעלי עסקים אחרים שמספרים את הצלחותיהם עם יועצים – אם אתה מקשיב לזה ומוצא את עצמך מזדהה עם בעלי עסקים כאלו הרי אתה במסלול החיובי והנכון לתחילת עבודה עם יועץ.

באילו תחומים עוסק הייעוץ העיסקי של המאמנטש?

המאמנטש משלב כלים "קשים"  מתחום התוכן של מינהל עסקים, שיווק, מכירות, ניהול אסטרטגי, ניהול כספי ועוד יחד עם כלים ושיטות "רכות "מהתחום התהליכי וההתפתחותי ובהם בניית חזון, הנעת עובדים, מיתוג אישי ועיסקי, פיתוח כישורי תקשורת במכירה ושיווק, ניהול מו"מ , ניהול משברים ועוד.

להלן חלק מתחומי העיסוק של המאמנטש בייעוץ העסיקי

שיטות וכלים "קשים"

  • פיתוח וכתיבת תוכנית עבודה שנתית
  • קביעת מטרות, ייעדים ולו"ז.
  • פיתוח מדדי ביצוע והצלחה וכלי ביקורת ומעקב
  • ביצוע הכשרות בתחומי השיווק והמכירות
  • ניהול תזרים מזומנים
  • כתיבת תוכן שיווקי, ופירסומי
  • בניה ופיתוח של תשתיות שיווק באינטרנט

שיטות וכלים "רכים"

  • בניית חזון עסיקי ואישי
  • הנעת עובדים למיקסום תפוקות
  • מיתוג אישי ועיסקי
  • פיתוח כישורי תקשורת במכירה ושיווק
  • ניהול מו"מ ומיקסום
  • ניהול משברים
  • שילוב טכניקות גישור ואימון בעבודה

[/column]

מה ההבדל בין ייעוץ עיסקי לאימון עיסקי?

מכיוון שאני עוסק הן בייעוץ והן באימון אני נשאל תכופות מה בדיוק ההבדל ביניהם? ומתי כדאי להשתמש בכל אחד מהם?

יש כמה הבדלים באופן ההתנהלות של תהליך הייעוץ העיסקי והאימון העיסקי אך ההבדל המהותי ביניהם נוגע להבדל שבין המיקוד התהליכי והתוצאתי שבין שני התחומים.

אימון עיסקי

ממוקד בתכלית פיתוח בעל העסק כאישיות וכמנהיג חייו והעסק שלו. אימון עיסקי עוסק באיתור וזיהוי הכוחות, העוצמות, המשאבים והשאיפות הגלויות והסמויות של בעל העסק. תהליך האימון מסייע לבעל העסק להתחבר לחלום, לפתח בקירבו תחושת מסוגלות ויכולת ולסייע לו לזהות בעצמו את האסטרטגיות והטקטיקות האפקטיביות מבחינתו להשגת מטרותיו. האימון העיסיקי מתמקד בהיבטים המעשיים והתוצאתיים של פעילות בעל העסק לקראת הגשמת מטרותיו

 

ייעוץ העיסקי

ייעוץ עסקי מתמקד באיתור וזיהוי תחומי תוכן שיש לפתח במסגרת העסק. הייעוץ מסייע לבעל העסק לגבש ולהתאים חזון, אסטרטגיה, ייעדים ומטרות ולגבש למסמכים ולתהליכים תוכניות עבודה, פיתוח כלים, מדדים ואמצעי ניטור, בקרה ומעקב למימוש היעדים. הייעוץ העיסקי מוטה יותר לפיתוח תהליכי ידע, ותהליכי הכשרה והעצמה. הייעוץ העיסקי נפוץ יותר באירגונים בינוניים וגדולים בהם קיימים צרכים נוספים שנובעים ממעורבות גדולה יחסית של עובדים בתהליכים העיסקיים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן